Zašto odabrati .eu domenu?

Kada se pronađete u situaciji odabira naziva web stranice za svoje poslovanje ili za osobne potrebe, želite da naziv bude kratak i lako pamtljiv. Ako svoju stranicu želite plasirati na internacionalno tržište, vrlo vjerojatno ćete prvo razmotriti .com domenu, ali u svijetu gdje je već više od 196 milijuna .com domena zauzeto, teško je odabrati slobodnu pa bi svakako trebali razmotriti i druge opcije kao što je .eu domena.

.eu domena je plasirana 2005. godine i od tada svake godine stječe sve veće povjerenje i prisutnost na Internetu, a tome u prilog ide i činjenica da nijedan tld bolje od .eu ne predstavlja Europsku Uniju.

Na kraju drugog kvartala 2020. godine, ukupno je bilo registrirano 3.606.143 .eu domena.

Kod nas u Plus Hostingu, .eu domena je treći po brojnosti tld, sa udjelom od 12,45%, odmah nakon .com i .hr domene.

Navedena domena je najviše prepoznata u Europi, čije se tržište sastoji od 445 milijuna ljudi i 27 država članica, a od ostalih prednosti nabrojali bi:

  • Podizanje svjesnosti o brandu, ne samo u državi iz koje dolazite nego unutar cijele Europske Unije
  • Veća fleksibilnost prilikom odabira naziva domene, jer nisu u tolikoj mjeri zauzete kao npr .com domene
  • Veće povjerenje unutar Europe
  • Eurid i Plus Hosting brinu o zaštiti brendova i individualnih prava
  • Pametna alternativa .com domeni

.eu domenom upravlja nezavisni registar Eurid, a upravo smo i mi jedan od njihovih akreditiranih registrara, od 2012. godine i tada smo bili prvi akreditirani registar za .eu domene u Hrvatskoj. Od tada uspješno surađujemo s njima te smo bili prisutni na druženju registrara u Grčkoj, 2017. godine, kao i nekoliko puta na CloudFest-u u Njemačkom gradu Rustu.

Tko može i kako registrirati .eu domenu?

.eu domenu mogu registrirati sve pravne i fizičke osobe iz Europske Unije ili fizičke osobe sa adresom u nekoj od zemalja članica EU. Postupak registracije traje nekoliko minuta nakon čega možete početi graditi svoj eu identitet i plasirati svoje usluge, proizvode ili osobni brend prema Europi.

Nemojte propustiti priliku i registrajte svoju .eu domenu po akcijskoj cijeni od 20kn za prvu godinu!

Povezani članci

Odgovori