Kako odabrati efikasnu poslovnu e-mail adresu

Danas je potrebno imati personaliziranu, profesionalnu e-mail adresu koje će vašim korisnicima i suradnicima dati do znanja da je vaša firma legitimna, uspješna i profesionalna.

Važno je da cjelokupna e-mail korespondencija izgleda profesionalno, a jedna od glavnih karakteristika profesionalne komunikacije je i slanje mailova sa domene vaše firme.

Postoje 3 jednostavna pravila kojih se trebate držati želite li da i vaša e-mail korespondencija izgleda profesionalno:

1. Uvijek koristite svoju domenu.
2. Izbjegavajte nadimke i brojeve: Koristite standardna imena, poput vašeg imena i prezimena, ili standardnih e-mail adresa poput info ili kontakt
3. Jedinstvene domene su jeftinije nego ikad, a za kreiranje nove mail adrese na istoj potrebno je samo 15 minuta.

Kako bi trebala izgledati profesionalna e-mail adresa?

Iako je praktično imati Gmail ili Yahoo e-mail adrese, kad želite sagraditi ozbiljnu sliku vaše firme i vas kao zaposlenika ili vlasnika, @gmail.com adresa jednostavno nije dovoljno dobra.

Što bi trebalo ići prije znaka @?

Ono što se nalazi prije @ znaka predstavlja vas kao firmu ili kao osobu. Preporučujemo korištenje vašeg imena, prezimena ili kombinaciju istih. Isto tako možete koristiti i neki od općenitih pojmova poput “info” , “podrška”, ”marketing”, isl.

Dakle, imeprezime@vašadomena.com/hr/eu ili info@ vašadomena.com/hr/eu bi bile najbolja opcija za profesionalnu komunikaciju.

Prednosti

Smanjit ćete rizik označavanja vaših e-mail poruka kao spam!
Upravo zato što svi mogu brzo i jednostavno kreirati besplatne e-mail adrese, takve su mail adrese učestalo korištene od strane spamera. Iz tog razloga se na besplatne mail adrese gleda s nepovjerenjem kad je u pitanju profesionalna komunikacija.

Neki spam filteri će automatski onemogućiti ili preusmjeriti mailove pristigle od npr Hotmaila, u vaše spam foldere. Profesionalna mail adresa smanjuje rizik od odbijanja vaših poslovnih emailova ili slanja vašeg maila direktno u spam folder.

Osim navedenog, postavljanjem SPF ili DKIM zapisa, označit ćete vašu mail domenu kao sigurnu za e-mail komunikaciju.

E-mail adrese vezane za domenu su prijenosne

E-mail adresa vezana za vašu domenu daje vam mnoge prednosti nad besplatnim e-mail adresama. Jedna od glavnih prednosti je i prenosivost e-mail računa. Pružatelja hosting usluge možete promijeniti u bilo kojem trenu, a pritom zadržati vašu mail adresu.

Navedeno nije moguće ako koristite Gmail, Yahoo ili neki drugi besplatan e-mail servis.

Primjerice, ako se želite prebaciti sa Gmaila na Yahoo, nije moguće prenijeti vašu Gmail.com mail adresu na Yahoo – bit će potrebno kreirati novu Yahoo.com email adresu, i samim time nemate niti jednu od e-mail poruka slanih na vaš Gmail račun.

Prijenos e-mail računa moguć je jer ste vi vlasnik vaše domene.
Besplatne e-mail adrese obično su pod kontrolom e-mail providera – ukoliko iz nekog razloga ugase svoj servis, vaše e-mail adrese bit će izbrisane s njihovih servera. To svakako stvara problem, osobito ako je e-mail vaša primarna komunikacija u poslovanju. Kreirajući e-mail adresu na vašoj domeni preuzimate kontrolu nad vašim e-mail računom i inboxom.

Povezani članci

Odgovori