Interni transferi domena

U zadnje vrijeme ste vjerojatno primijetili, pogotovo ako ste nedavno produžavali domenu, da selimo gTLD domene (.com, .net, .org, .biz, .info i sl.) s jednog registra partnera na drugi. Radi se o internom prijenosu domena s registra OpenSRS (Tucows) na registar Joker.

Zašto transferiramo domene?

Razlog transferiranja domena su povoljniji uvjeti novog dobavljača za domene te samim time i mogućnost zadržavanja niskih cijena za naše krajnje korisnike.

Što vam je činiti?

Ukoliko je vaša domena registrirana na OpenSRS-u (Tucows), tada ćete kod plaćanja produženja domene dobiti obavijest da je pokrenut transfer domene. U obavijesti piše da kliknete na link samo u slučaju ako želite otkazati transfer, ali u protivnom ne trebate činiti ništa. U roku od 5 dana transfer domene je obavljen i domena je prebačena na novi registar – Joker, od kojeg ćete primiti obavijest da je domena transferirana i produžena te da provjerite i potvrdite podatke na domeni. Samim procesom transfera obavlja se i provjera podataka registranta, odnosno korisnika domene čime ste sigurni da je domena registrirana na ispravne podatke. Ako primijetite da je potrebno nešto od podataka promijeniti, slobodno nam javite, a ako su podaci u redu, kliknite na link za potvrdu, koji se nalazi unutar e-maila koji izleda kao na slici niže:

[Poruka od DHH Hrvatska] Molimo potvrdite svoje podatke na domeni

[VAŽNO] Podatke na domeni je obavezno potvrditi kako domena ne bi bila suspendirana. Registar suspendira domenu 14 dana od slanja maila s linkom za potvrdu pa je potrebno obratiti pozornost po primitku navedenog email-a.

Povezani članci

Odgovori