Idi do glavnog sadržaja
+ 385 52 492 052 Email podrška info@plus.hr

Ove godine nam je stigao jedan novi TLD. Radi se o .DEV tld-u koji je posebno zanimljiv za developere. S obzirom na veliku raznovrsnost TLD-ova u zadnjih nekoliko godina, možete odabrati domenu koja će biti specifična za vaše poslovanje. Ako se bavite web developmentom, onda je .dev domena idealna za vas. Dobro odabrana ekstenzija će pomoći u boljem targetiranju publike,
bit ćete i bolje smješteni na tražilicama.

Domena je temelj vašeg poslovanja i prisutnosti na Internetu, stoga pametno odaberite naziv! Ako ste zainteresirani za .dev domenu, kontaktirajte nas za više informacija.

13.11.2017. Popust za naše reseller korisnike

Reseller Smart paket na popustu!

Specijalna ponuda za naše biznis korisnike - Smart reseller paket po sniženoj cjeni sa 50GB prostora, 500GB bandwidtha, neograničenim brojem korisničkih računa, pristupom cPanelu ili WHMu te kao i poklon 5 Plus.Expert kredita. 

Promotivni period traje do 18.12.2017., ugrabite priliku što prije i naručite svoj reseller paket na vrijeme.

Ponuda važi za mjesečni zakup, a paket je moguće kupiti i u trajanju do 6 ili 12 mjeseci.

03.11.2017. Sprint Extended paket na popustu!

2GB prostora, 100 e-mail adresa, 3 dodatnih domena, 5 MySQL baza, 5 dodatnih FTP računa, 5 poddomena, 5 parkiranih domena i 400 kn AdWords Voucher za samo 500 kn / godišnje!

Naručite svoj Sprint Extended paket već danas!

  • Popust vrijedi isključivo za nove narudžbe do 18.12.2017.
  • Obnove se kreiraju sa standardnom cijenom (700 kn/god)
  • Zakup po akcijskoj cijeni za više godina je moguć putem online narudžbe

04.09.2017. Sprint Advanced paket na popustu!

5GB prostora, 150 e-mail adresa, 5 dodatnih domena, 10 MySQL baza, 10 dodatnih FTP računa, 10 poddomena, 10 parkiranih domena, 5 Plus.Expert kredita I 400 kn AdWords Voucher za samo 590 kn / godišnje!

Naručite svoj Sprint Advanced paket već danas!

* Popust vrijedi isključivo za nove narudžbe do 31.10.2017.
* Obnove se kreiraju sa standardnom cijenom (700 kn/god)
* Zakup po akcijskoj cijeni za više godina je moguć putem online narudžbe

28.11.2016. Ispravnost whois podataka

Poštovani korisnici,

ovim putem Vas molimo da provjerite ispravnost whois podataka za Vašu domenu budući da ICANN (krovna organizacija za upravljanje domenama) od 1.12.2016. uvodi pravilo kojim će se promjena imena, prezimena, tvrtke ili email adrese registranta domene morati izričito potvrđivati putem email poruke, a domena će se zatim zaključati narednih 60 dana za transfer što znači da je neće biti moguće transferirati na drugi registrar u tom periodu.

Ova promjena se odnosi na generičke domene - com, net, org, biz i info.

Provjeru podataka na domeni možete provjeriti na jednom od whois servisa (primjerice whois.net) tako da u pretraživanje napišete naziv Vaše domene (bez www).

Ako su podaci točni, ne morate činiti ništa, a ukoliko nisu, javite nam se mailom na support@plus.hr.

28.09.2016. Zapošljavamo!

Plus trenutno traži Linux Sistem Administrator-e (m/ž).

Osim ugodnog radnog okruženja i rada s novim tehnologijama u sklopu uhodanog tima stručnjaka, nudimo vam i stimulativna primanja te mogućnost napretka unutar naše Infrastrukture. Zauzvrat tražimo samostalne i iskusne administratore željne znanja i daljnjeg poslovnog usavršavanja.

Ako mislite da ste baš vi naš novi superheroj, odnosno superheroina, pogledajte naš oglas za novo radno mjesto.

20.09.2016. Novosti u vezi naplatnih .HR domena

Od 1.9.2016. je moguća izmjena korisnika naplatnih .HR domena.

Prethodno se proces sastojao od brisanja domene te nove registracije, što je također uključivalo i plaćanje nove registracije uz slanje obrasca za brisanje .hr domene.

Od navedenog datuma je moguće zatražiti izmjenu korisnika .HR domena uz jednokratnu naknadu od 100 kn + PDV (u odnosu na prijašnjih 625 kn za registriranje domene iznova).

Ukoliko želite promjeniti korisnika .HR domene:

  • pošaljite nam upit putem Kontakt forme ili otvorite ticket
  • na Vaš zahtjev ćemo Vam poslati ponudu za izmjenu korisnika
  • nakon što je uplaćeno po ponudi, na e-mail adresu u WHOIS-u te na Vašu e-mail adresu će stići upit za promjenu kornisika od strane CARNeta
  • Proces promjene korisnika se završava klikom na link u e-mail poruci

CARNetov pravilnik vezano za izmjene možete vidjeti ovdje.

02.09.2016. Najava radova na mrežnoj infrastrukturi

U subotu 3. rujna, između 05:00 i 06:00 sati, provodit ćemo radove nad dijelom mrežne infrastrukture. Za vrijeme izvođenja radova postoji mogućnost kraće nedostupnosti servera u trajanju od nekoliko minuta.

Hvala na razumijevanju.

17.08.2016. Osigurali smo svoje mjesto na burzi!

Nedavno smo postali dio DHH grupacije (Dominion Hosting Holding), koja je stopostotni vlasnik hrvatskog Plus Hostinga d.o.o., srpskog Plus Hostinga d.o.o. te slovenske Domence i Domovanja, kao i talijanskog Tophosta.

Jedan od benefita Dominion grupe jest da nam se otvorila mogućnost izlaska na talijansku burzu, te smo pri tome kao grupa osigurali 4,2 milijuna eura za daljnji razvoj usluga za svojih više od 90 tisuća korisnika. 

Djelovanje kao grupa pomoći će nama i drugim članicama grupe i u odnosima s dobavljačima. Iako smo zajedno sa drugim spomenutim tvrtkama dio DHH grupe, u grupi ćemo i dalje ostati kao prepoznatljivi, zaseban brend. Cilj Dominiona je da nastupanjem kao grupa olakša pružanje boljih, ali i novih usluga, te olakša širenje na nova tržišta.

Pula (kao sjedište Plus Hostinga) će biti centar izvrsnosti za infrastrukturu i automatizaciju cijele grupe, od Italije do Srbije; čime će tim više postati novi centar zapošljavanja vrhunskih sistemskih administratora. Na sličan će način marketing biti centriran u Sloveniji, kod Domence. Podrška će ostati kakva je i dosad bila - podršku korisnicima, prodaju i naplatu će svaka od članica i dalje raditi unutar svog sastava kao i do sada, s time da ćemo mi iz Hrvatske održavati serversku infrastrukturu za cijelu grupu.

Bez obzira na to što smo sada vlasnički dio puno veće grupe, Plus će i dalje ostati Plus, nećemo postati ‘korporativni’. U Plusu su i dalje isti ljudi, vodi ga i dalje ista ekipa, misao vodilja je i dalje ista. Plus Hosting se neće razvodniti u bespućima korporacije, već ćemo postati bolji, jer se sad možemo koncentrirati na proizvod i korisnike.

Više informacija i intervjue sa voditeljima Plus Hostinga i DHH grupacije možete pročitati na Netokraciji.

28.06.2016. Nove .hr domene

Pozor svi brand manageri, rezervirajte svoju skraćenu domenu već danas!

IG.COM domena je prodana iG grupi za 4.700.000 dolara. Bergdorf Goodman je zakupio BG.COM domenu 2012. godine za neobjavljenu cijenu. FB.COM domena je 2010 prodana za 8.500.000 USD dolara Facebooku. Dvoslovne i jednoslovne domene se smatraju rijetkim komoditetom, te spadaju pod najvažnije intelektualno vlasništvo kojeg tvrtka (brand) može posjedovati.

Zašto uopće rezervirati skraćene domene?

Zato što se lako pamte i lako koriste! S porastom korištenja mobilnih uređaja za pristup internetu, kratke domene su sve popularnije. Osim toga, savršene su za osiguravanje vlastitog branda na Internet tržištu.

Kakve to veze ima s Vama?

CARnet (državno tijelo za upravljanje .hr domenama), 4. srpnja 2016. u 12:00 omogućit će registraciju .hr domena sa jednim ili dva alfanumerička znaka, te .hr domena sa hrvatskim dijakritičkim znakovima (čćžšđ). Sada i Vi možete rezervirati svoje skraćeno ime po želji i prije navedenog datuma - na Vama je da nam pravovremeno javite koju domenu želite registrirati, a mi ćemo se pobrinuti da domenu registriramo čim to bude moguće.

Domene se registriraju po načelu vremenskog prvenstva - no mi preuzimamo za Vas brigu o registraciji željene domene. Cijene registracije ovise o periodu zakupa domene, a cjenik i više informacija o ponudi možete vidjeti na našoj web stranici.

Nazive željenih domena možete nam javiti kroz ticket u korisničkim stranicama, e-mailom na info@plus.hr ili telefonom na 052/492-052, nakon čega ćemo Vam poslati ponudu za registraciju.

Obzirom da su neke domene već registrirane, dostupnost domena možete provjeriti na našim stranicama gdje nas možete kontaktirati i putem kontakt obrasca.

Nemojte čekati i rezervirajte Vašu domenu već danas!

06.08.2015. Ukinuto ograničenje registracije naplatnih .hr domena

Obavještavamo Vas da je od 30.07. ukinuto ograničenje registracije naplatnih .hr domena, što znači da se domaće fizičke i pravne osobe, te udruge, imaju pravo registrirati veći broj naplatnih .hr domena.

Isto vrijedi i za pravne osobe sa sjedištem u Europskoj uniji. Uz to, moguće je registrirati i brojčane .hr domene, poput 12345.hr.