Kako pripremiti vaš WordPress za povećanu posjećenost

Stalan porast prometa na vašoj stranici je dobar pokazatelj zdravog rasta vašeg poslovnog projekta, no osim standardnog prometa, mogući su i nagli skokovi broja posjetitelja. Veća posjećenost znači i veći pritisak na vaš web i samim time moguće probleme u radu. Jedna od najgorih situacija za vaš web je prestanak rada stranice u trenutku najveće posjećenosti.

Pripremili smo za vas nekoliko savjeta kako možete doskočiti problemu i pripremiti se na vrijeme kako bi vaš web radio neometano i pod većim pritiskom.

Predvidite skok u prometu

Pomoću alata kao što je Google Anayltics, lako možete pronaći uzorak rasta vaše stranice, i samim time predvidjeti potencijalni rast kroz 6 mjeseci ili godinu dana. Prateći prirodni rast vaše stranice možete primijetiti fluktuacije u prometu.

Iako se mali skok u prometu ne čini bitnim, dobro je provjeriti postoji li nekakav razlog iza toga kako bi mogli predvidjeti buduće poraste posjećenosti.

Bitno je također imati na umu i vaše marketinške aktivnosti. Svaka marketinška kampanja može imati direktan utjecaj na posjećenost vaše stranice, i samim time izazvati veći porast prometa.

Pripremite vaš web

Odaberite dobar hosting

Ukoliko je vaš web sve popularniji, već ste primjetili mini skokove u prometu ili se spremate pojačati vaše marketinške aktivnosti, vjerojatno je vrijeme za razmišljati o prelasku sa shared hostinga na nešto ozbiljnije.

VPS hosting vam nudi puno veću fleksibilnost i garantirane resurse samo za vaš web.

Naravno, razumijemo da nisu svi korisnici u mogućnost preći na VPS, no svakako preporučamo da razmislite o tome prije no što već bude kasno.

Optimizirajte rad vaše stranice

Najjednostavniji način za optimizirati rad vašeg WordPress weba je implementacija cache plugina. Takav tip optimizacije osigurava brže isporučivanje sadržaja vašim posjetiteljima, te samim time i bolji generalni dojam o vašoj stranici.

Ukoliko želite da vam i mi pomognemo i dovedemo vaš web u optimalno stanje, pogledajte našu uslugu WordPress optimizacije.

Optimizirajte slike

Veće slike na stranici znače duže vrijeme učitavanja. Naravno da nećete imati web bez ikakvih slika, no dinamični prijelazi, velike, HD fotografije mogu itekako značiti život ili smrt za vaš web u vrijeme veće posjećenosti.

Više informacija o optimizaciji slika možete pročitati na našem blogu.

Povećajte razinu sigurnosti vaše stranice

Kao i svaki drugi web danas, i vaš web može postati metom malicioznog napada. Iako mi kao vaš hosting provider uvijek budno pazimo na rad naše mreže i naših servisa, dobra praksa je da i vi kao vlasnik vaše stranice napravite sve što je u vašoj mogućnosti da vaša web stranica bude uvijek zaštićena.

Osnovna zaštita vašeg weba sastoji se od:

  • korištenja dobre lozinke,
  • redovitog ažuriranja WordPressa te svih pratećih tema i pluginova,
  • korištenja captcha mehanizama na kontakt formama
  • korištenja sigurnosnih pluginova za WordPress poput Defendera, Akismeta i drugih.

Napravite stress test

Kada ste već poduzeli sve navedene mjere, vrijeme je da provjerite kako vaša stranica podnosi pritisak.

Najpopularniji alat za stress test vašeg weba je Tsung. Više informacija o korištenju Tsung alata možete pročitati u nekom od dostupnih tutoriala online.

Kontaktirajte nas!

Niste sigurni gdje početi, a htjeli biste osigurati da vaš web radi u svim uvjetima? Javite nam se i predložit ćemo vam koje korake možete (ili možemo) napraviti kako bi vaš web podnio i najveću navalu posjetitelja.

Povezani članci

Odgovori