Zašto je WordPress najbolji za početnike i kako ga poboljšati

Otkako je pokrenut 2003. godine, WordPress je počeo graditi svoj ugled kao jednostavna i otvorena CMS platforma. WordPress je počeo kao platforma za blogere, ali je kroz godine prerastao u platformu koju koristi ¼ svih web stranica. Osim toga, koristi se i u 65% slučajeva kao primarna CMS platforma korisnika.

Zbog čega je WordPress toliko popularan?

Jednostavnost korištenja

Kao prvu značajku treba naglasiti daje WordPress rađen kako bi ga i početnici mogli koristiti. Zato ne čudi što najveći dio početnika kreće sa WordPressom za svoju web stranicu.

Sučelje je vrlo jednostavno te se uglavnom sve operacije/izmjene mogu odraditi jednim klikom. Odmah na početku, dobit ćete vodič koji će vam objasniti kako korak po korak doći do željenog rezultata. Od osnovnog layouta do dodatnih pluginova.

Nadalje, kako vaša web stranica bude rasla te kako budete dodavali sadržaj, WordPress platforma će vam nuditi dodatne mogućnosti I alate za vrstu sadržaja koju želite postaviti, kao što su npr. sekcija za komentare, RSS feeds, košarica. itd.

Profesionalan izgled bez dizajnerskih vještina

Jednom kad krenete, uredit ćete svoju web stranicu kao profesionalni web designer.
Online možete doslovno naći više tisuća različitih WordPress tema, a za integraciju istih trebat će vam samo nekoliko sekundi.

Velika prednost WordPress-ovih tema je što su ili besplatne ili vrlo jeftine što znači da ne morate trošiti novac na web designera već sami možete izraditi cool stranicu.

Brdo pluginova

Kao početniku i sama riječ plugin će se činiti stranom no zapravo je nešto što se svlada u samo jednom danu. Pluginovi se koriste kako bi učinili što učinkovitijim vaš WordPress. Neki od njih će vam pomoći kod SEO-a dok će drugi biti od pomoći kod postavljanja pretplate ili online plaćanja.

Kao sve prije navedene stavke, pluginovi imaju vrlo jednostavan način instalacije te je njihovo korištenje, uglavnom, izuzetno lako.

Podrška i sigurnost

Ljudi najčešće vrlo olako shvaćaju sigurnost i podršku no ukoliko posjedujete online trgovinu, obje navedene stavke trebaju biti prioriteti.

Kao prvo, tehnička podrška je tu da vam pomogne ukoliko je vaša web stranica nedostupna te će vam to svakako uštedjeti vrijeme, a i novac. Kada je u pitanju sigurnost, bez obzira kakvu web stranicu imate, potrebno je uvijek biti pripremljen.

WordPress dominira u obje navedene kategorije! WordPress developeri su među najboljima na svijetu te konstantno rade na unapređenju platforme. Ukoliko dođete do, za vas, nerješivog problema, netko od njih je tu da vam pomogne. Ukoliko to ne bude slučaju, WordPress ima veliku online zajednicu. Postoje brojni samostalni WordPress programeri koji su voljni uskočiti onima koji traže rješenja. Također pružatelji hosting usluga pružaju podršku kod optimizacije WordPressa, kao što smo mi. Sigurnosne mjere su vrlo dobre te se održavanja na platformi i sigurnosti vrše na redovnoj bazi. Ukoliko se pojave novi propusti u sustavu, WordPress odmah radi na tome.

Kako ga poboljšati?

Nakon svega navedenoga, teško je naći načina da poboljšamo WordPress, ali je zapravo moguće! S toliko ekstenzija, updatea te različitim sustavima diljem svijeta, WordPress se zna ponekad suočiti s povremenim “štucanjima”.

Dešava se, i to vrlo često da se Word Press web stranice ne sinkroniziraju sa serverima na kojima je stranica postavljena ili s instaliranim ekstenzijama. Iz tog razloga je uvijek preporučljivo pouzdati se u hosting providera s iskustvom I znanjem. U nekoga tko zna kako podesiti servere koji će se koristiti za WordPress web stranice.

Povezani članci

Odgovori