WordPress pluginovi : Social Warfare i Floating Social Bar

Društvene mreže su postale veliki dio svakodnevnog života svih korisnika Interneta, i samim time popularnost web stranica uvelike ovisi i o njihovoj popularnosti na društvenim mrežama. Što se više na društvenim mrežama dijeli, komentira, ocjenjuje ili prezentira sadržaj vaše web stranice, to je i pozicija vaše stranice bolja, dobivate veću posjetu, veću čitanost i veći interes za vašim uslugama i proizvodima.

U ovom članku vam predstavljamo dva korisna plugina za WordPress koji se odnose na uspješno povezivanje vaše web stranice s društvenim mrežama.

Social Warfrare

Social Warfrare je jedan je od najboljih dodataka za vašu WordPress stranicu za povezivanje stranice s društvenim mrežama. Pomoću ovog dodatka možete jako lako dodati vizualno istaknuto dugme za dijeljenje na svom blogu i na raznim drugim lokacijama. Dugme “podijeli”možete dodati iznad ili ispod svog posta putem kratkih kodova, uključujući i floating dugme za dijeljenje.

Većina drugih pluginova ovoga tipa utječu i na brzinu učitavanja vaše stranica u negativnom smislu, što je loše i za korisnike i za SEO. Social Warfare radi ekstremno brzo i vrlo je “lagan” tako da će vaše vrijeme učitavanja ostati vrlo dobro.

Ovaj dodatak vam također nudi i “share recovery” opciju, tako da ne morate brinuti da ćete izgubiti brojač podjela na društvenim mrežama prilikom promjene domene ili prelaska na https.

Besplatna verzija Social Warfarea nudi neke osnovne karakteristike, dok je u premium verziji podržano sve što ovaj plugin nudi:

  • Podrška za popularne društvene mreže.
  • Mnogobrojne teme.
  • Podrška za Twitter
  • Prikaz ukupnog i individualnog brojača podjela
  • Prikaz brojača podjela samo ako je iznad određenog broja
  • Prikaz floating dugmadi za dijeljenje
  • Dodaje “click to tweet” polja unutar vašeg sadržaja
  • Prikaz popularnih widgeta za objave, organiziranih prema broju podjela
  • Učitavanje posebnih Pinterest slika i opisa na vaš post
  • Praćenje broja podjela na društvenim mrežama pomoću UTM koda za praćenje
  • Potpuno odgovara i za mobilne uređaje

Floating Social Bar

Ovaj popularni dodatak za društvene mreže krasi jednostavnost korištenja, a glavna prednost mu je to što ne usporava rad vaše web stranice.

Aktiviranjem Floating Social Bar dodatka na svim vrstama vaših postova možete postaviti floating horizontalnu traku, koja uopće neće utjecati na brzinu vaše web strane. Za razliku od drugih dodataka skripta se učitava samo kada je to potrebno, tako da se s ovim dodatkom gumbi učitavaju bez utjecaja na rad vaše stranice.

Instalacija i podešavanje je lako, te uključuje nekoliko koraka.

Ovdje možete pogledati i video upute za instalaciju.

Postoji jedan bitan detalj, za Twitter je potrebno unijeti dodatnu stavku – ime svog Twitter računa. Po poljem “Twitter Username” upišite svoje korisničko ime. Nemojte koristiti simbol @ ispred korisničkog imena.

Na primjer, ako je Twitter ime @PlusHosting, upišite samo PlusHosting u polje.

U polju “Interval to Update Stats” treba unijeti vremenski interval koji označava koliko je vremena potrebno da sistem osvježi podatke/postove iz svih društvenih mreža. Prema zadanim postavkama, plugin ažurira statističke podatke svakih 30 minuta (ili 1800 sekundi), tako da slobodno možete ostaviti 1800.

Floating Social Bar ima jedno ograničenje jer sadrži gumbe samo za najpopularnije društvene mreže. Ipak, ako ste početnik i tek razvijate vašu web stranicu , bit će vam dovoljan.

Uvijek preporučamo da provjerite jesu li Vaš WordPress, pluginovi i teme ažurirani na najnoviju verziju, te Vam također nudimo i uslugu optimizacije WordPressa.

Povezani članci

Odgovori