Namjenski hosting i što sve treba znati o njemu?

Server room
Server room

Namjenski hosting je model web hostinga gdje pružatelj usluga hostinga iznajmljuje jedan poslužitelj koji sadrži sve svoje resurse za ekskluzivnu upotrebu klijenta. Namjenski hosting obično je odabir velikih tvrtki, posebno e-trgovina koje moraju obrađivati veliku količinu prometa ali je pogodna opcija i za mala poduzeća.

Namjenski hosting omogućuje malom poduzeću da raste vrlo brzim tempom. Iako vezane uz određenu cijenu, isporučene usluge opravdavaju trošak.

Namjenski hosting oslobađa male tvrtke od toga da trebaju brinuti o zastojima, problemima s propusnošću i drugim povezanim problemima. Web stranica funkcionira robusno jer namjenska rješenja mogu pokretati stranicu godinama. Takvi poslužitelji također omogućuju rast i mogu se rekonfigurirati prema potrebi.

Prednosti namjenskog hostinga 

Visoki uptime i pouzdanost:

Namjenski hosting jamči veću pouzdanost u usporedbi s dijeljenim poslužiteljima. Resursi su 

namijenjeni samo i isključivo jednom klijentu, što jamči visoki uptime jer imamo potpunu kontrolu nad svim resursima. U djeljenom hostingu resursi se dijele, a kada bilo koji korisnik zauzme više resursa, to utječe na druge web stranice i automatski se usporava rad čitavog servera. 

Sigurnost:

Za razliku od djeljenjog hostinga na namjnskom poslužitelju nema drugih korisnika tako da nema rizika od izlaganja virusima, zlonamjernom softveru ili drugim problemima sa susjednih stranica. 

Koriste se rigorozne sigurnosne mjere za zaštitu podataka. Mjere uključuju postavljanje softverskih programa za skeniranje mreže i sustava u potrazi za hakerima, pošiljateljima neželjene pošte, trojancima i drugim sigurnosnim prijetnjama. 

Poslužitelji su pohranjeni u zaštićenim data centrima s kontroliranim uvjetima. Dužnost je pružatelja web hosting usluga osigurati da je poslužitelj dobro zaštićen od kondenzacije i ekstremnih temperaturnih kolebanja, tako da to ne utječe na njegove performanse.

 

Kontrola i fleksibilnost: 

Budući da klijent iznajmljuje cijeli poslužitelj i ne dijeli ga ni s kim, potpuna kontrola daje veću fleksibilnost od dijeljenog hostinga – poput izbora hardvera, operativnog sustava, količine RAM-a, količine bandwidtha.

Podrška:

Namjenski hosting također jamči izvrsnu tehničku podršku i brže odgovore dobro obučenih

stručnjaka, tako da se tehničke pogreške, koje su uvijek moguće, rješavaju bez odgađanja. Budući da se svi tehnički problemi mogu riješiti odmah, web stranica se ne suočava sa zastojima. 

Dodatno znači da su kompletno održavanje, servisiranje, monitoring, instalacije i upgradei softwarea podržani od strane davatelja usluge.

 

Potpuno upravljani namjenski hosting – zašto je to rješenje za svakoga?

 

Upravljani namjenski hosting je sigurno najbolji pristup za izbjegavanje svih gnjavaža oko samostalnog postavljanja i upravljanja poslužiteljem. Plus Hosting nudi vam kompletan paket namjenskih hosting usluga kojima se u potpunosti upravlja.

Nakon što kupite ovakav paket, hosting tvrtka brine o svakom aspektu vašeg poslužitelja. Točnije to znači da u potpunosti upravljaju serverom u pozadini umjesto vas. Drugim riječima, bit ćete potpuno oslobođeni svih složenih i kompleksnih situacija koje su često vezane uz rukovanje namjenskim hosting poslužiteljima te se korisnik brine samo o održavanju Vaše web stranice ili web aplikacije.

Ako planirate podići svoje online poslovanje na nove visine i pripremiti se za sve izazove, trebali biste razmotriti opciju potpuno upravljanog namjenskog hostinga.

Povezani članci

Odgovori