Bandwidth

Bandwidth je količina podataka koja može biti poslana i preuzeta kroz mjesec dana. Na našim shared hosting paketima količina prometa (bandwidth-a) je ograničena ovisno o paketu koji imate zakupljen pa je tako na Get Ready paketu količina prometa ograničena na 1TB, Think Smart – 3GB i Dream Big – 5GB. Bandwidth se računa od prvog do zadnjeg u mjesecu i svakog prvog dana u mjesecu se resetira na 0.

Zašto je promet ograničen uopće?

Promet na našim shared hosting paketima je ograničen iz razloga što se na jednom serveru nalazi više korisnika i ako jedan previše iskorištava resurse, ostali korisnici će imati probleme u radu web stranica u vidu sporosti i prekida. Iz razloga da što brinemo da svima stranice budu u optimalnom stanju, ograničili smo promet.

Što se događa nakon što prekoračite količinu prometa?

Nakon što prekoračite mjesečnu količinu prometa, stranica će vam prestati funkcionirati i javit će grešku 503 – bandwidth limit exceeded.

Količinu od samo 1TB je vrlo teško dostići u jednom mjesecu, a kako bi Vam predočili koliko je 1TB prometa na Get Ready paketu, slikovito ćemo to prikazati. Ako video kojeg imate postavljeno na svojoj web stranici ima 1GB, tada korisnici taj video mogu pogledati 1000 puta. Iz tog razloga na shared hostingu većina korisnika koristi opciju embeed s YouTube-a koja ne troši promet hosting paketa. Postavite vaš sadržaj na YouTube i onda samo podijelite video unutar članka ili posta.

Kako bi Vam osigurali dostupnost web stranica i zahtjeve za povećanom potrošnjom prometa uslijed većeg korištenja Interneta, na svim našim shared hosting serverima, uključili smo neograničen bandwidth za vrijeme dok traje pandemija koronavirusom.

Na taj način Vas dodatno potičemo da ostanete doma i zdravi.

Vaš Plus Hosting!

Povezani članci

Odgovori