Što je potrebno za ozbiljnu WordPress stranicu

Uključivanje u online community obično dolazi ukorak s početkom kreiranja poslovne web stranice. Najveći dio korisnika se odlučuje za izgradnju weba u WordPressu, najpoznatijom platformom na svijetu. Dobar glas WordPressa temelji se na jednostavnosti korištenja, no dobar broj korisnika radi male greške koje se mogu pokazati štetnim na duge staze. Ako ste jedan od korisnika koji koristi WordPress kao osnovicu svog poslovanja, onda su naši savjeti ispod upravo za vas.

Optimizacija i brzina

Bez obzira na to što radili, potrebno je uvijek držati na oku dvije stvari: optimizaciju i brzinu. One su izravno povezane jedna s drugom, a u krajnjoj liniji i sa sveukupnim dojmom koji ostavljate svojim korisnicima.

Odmah u startu odaberite dobar hosting paket koji će odgovarati potrebama vaše web stranice. Pokušajte naći uslugu koja pruža servere posebno prilagođene WordPressu (da, to stvarno postoji!). Možete imati skup, high-tech server no ako vaš server nije optimiziran za platformu koju koristite sve je to uzalud. Downtime će biti visok a otvaranje stranice može biti sporo.

Sve navedeno dovodi do nezadovoljstva korisnika te smanjuje mogućnost za zaradom. Brzina je najvažnija stavka ukoliko se bavite prodajom.

Upotrebljivost i adaptacija među platformama

Upotrebljivost je, jednostavno rečeno, organizacija i izgled vaše web stranice. Sve bi trebalo biti jednostavno i pregledno.

Potrebno je da svaka kategorija bude vidljiva kako bi korisnici što lakše došli do željene informacije. Istovremeno design mora odgovarati vašem profilu.

S obzirom na to da sve više korisnika koristi mobilne uređaje, morate se pobrinuti da stranica odgovara svim uređajima. Testirajte izgled stranice I na desktopu I na mobitelu kako bi bili sigurni da pružate najbolju moguću uslugu.

Sadržaj

Osnovna i presudna stavka vaše stranice!
Vaš promet, stopa napuštanja početne stranice, konverzije i povjerenje ovise o sadržaju koji nudite svojim posjetiteljima. Potrebno je naći najbolji način komunikacije s vašim korisnicima.

Sadržaj može biti tradicionalni tekst, dobre fotografije, video i blogovi. Sve je prihvatljivo ukoliko je sadržaj koji objavljujete relevantan i za vaše poslovanje i za vaše korisnike. Važno je ostati ažuriran te na vrhu najnovijih trendova industrije kako i čim više iskoristili priliku za rast vašeg poslovanja.

Kvalitetan sadržaj stvara zajednicu, a zajednica stvara korisnike.

Newsletter i Call to Action

Vaša WordPress stranica mora biti opskrbljena s dobrim alatima za praćenje. To podrazumijeva cookiese ili pretplate. Cookies su nevidljivi te mogu biti iskorišteni na više načina.

S dobro postavljenom call to action tipkom bilo na blogu ili na opisu produkta moći ćete sagraditi dobru bazu klijenata koji mogu postati stalni korisnici. Baza klijenata se može iskoristiti za slanje newslettera, podsjećajući primatelje na vaše poslovanje kroz nove materijale i ponude namijenjene baš njima.

Sigurnost

S obzirom na konstantnu prijetnju cyber napadača, potrebno je obratiti pozornost na zaštitu vaše web stranice.

Prvo i osnovno, odaberite server providera koji će provoditi backup vaših podataka na regularnoj bazi ili koji će vam pružiti alate koji su potrebni te jednostavni za samostalno odrađivanje backupa.

Osigurajte svoj SSL certifikat kako bi vaši korisnici znali da su zaštićeni tijekom pregledavanja vaše web stranice.

UVIJEK koristite isključivo verificirane i poznate pluginove! Gubitak podataka stvara nepovjerenje korisnika te na duge staze utječe na prihode. Ono što će se sigurno dogoditi ukoliko dođe do gubitka podataka pretrpjet ćete financijske gubitke, no ako izgubite privatne podatke vaših posjetitelja možete se suočiti i sa tužbama.

Pokretanje vaše web stranice u WordPressu može biti jednostavno i zabavno. Sve ono što je potrebno je držati se osnovnih pravila. Zahvaljujući našem iskustvu, mi vam možemo pomoći sa svim navedenim stavkama. Nudimo optimizaciju vaše WordPress web stranice, a ono što je najbitnije naši serveri garantiraju sigurnost, redovito održavanje te tehničku podršku.

Povezani članci

Odgovori