Povećanje prostora

Nakon 6 mjeseci nadogradnje infrastrukture, odlučili smo svim našim korisnicima, postojećim i budućim, ponuditi više prostora uz istu cijenu. Koliko više prostora? E pa točno 4 PUTA VIŠE prostora!

Zašto?

Zato što  u današnje vrijeme web siteovi postaju sve veći, Internet postaje sve brži, web sadržaji bogati većim slikama, videom, flashom, html5 i ostalim sadržajem su sve češći i sve prisutniji, tako da hosting paket kojeg smo prije par godina namijenili da bude “starter” paket za srednje veliki site, sada to više nije, jer je jednostavno premali. I zato smo odlučili povećati hosting pakete.

Što ste čekali do sada?

Čekali smo trenutak da naša infrastruktura bude spremna za toliki upgrade, da imamo dovoljno kapaciteta servera, propusnosti i redudancije mreže da ista može podnijeti povećan promet koji će nužno nastati nakon povećanja prostora. I čekali smo da imamo spremnu dovoljnu količinu backup-storage servera gdje ćemo backupirati dodatni sadržaj. Opcija da nudimo “unlimited” ili jako veliki prostor, a da za to nemamo pokrića, što je  na žalost u ovoj industriji često slučaj, jednostavno nije bila dobra opcija, tako da je infrastruktura prije bilo kakve primisli o bilo kakvim povećanjima morala biti više nego spremna. To smo čekali.

Što se sve promijenilo?

Povećani su Sprint i Premier paketi, Premier paket su izjednačeni po pitanju cijene i karakteristika sa Sprint paketima, naravno, koliko je bilo moguće. Svi Sprint i Premier paketi su dobili nova imena, da bi bili uskladivi sa budućim upgradeima. Naime, primjetili smo da nam je nomenklatura dosta nespretna, jer sadrži broj u imenu, broj koji očito predstavlja količinu prostora, no taj je broj bio nakon zadnjeg upgrade-a dosta zbunjivao. Sada imamo posve novu nomenklaturu, koja će svima biti jasnija, i idući upgrade će biti znatno bezbolniji.

Slijedi usporedna tablica starih i novih hosting paketa:

Sada: Mijenja se u: Sada: Mijenja se u:
Sprint50 -> Sprint Classic Premier50 -> Premier Classic
Sprint100 -> Sprint Extended Premier100 -> Premier Extended
Sprint200 -> Sprint Advanced Premier200 -> Premier Advanced
Sprint500 -> Sprint Professional Premier500 -> Premier Professional
Sprint1000 -> Sprint Enterprise Premier1000 -> Premier Enterprise

FAQ

Ja sam postojeći korisnik, što trebam napraviti da bih dobio novi paket?

Kada Vam dodje obnova za idući period zakupa hostinga, jednostavno ga produžite, a nakon produženja automatski će Vam se promijeniti stari hosting paket u novi. Ukoliko nemate vremena čekati obnovu i odmah želite novi hosting paket, isto nema problema – kontaktirajte nas ovdje i recite da želite upgrade odmah, a mi ćemo Vam poslati ponudu za produženje na godinu dana. Hosting će Vam biti povećan na novi paket i produžen za još godinu dana od isteka dosadašnjeg zakupa. Znači, ne gubite niti jedan dan zakupa.

Kupio sam hosting prošli tjedan, dobio sam Sprint50, a tjedan dana nakon toga ste napravili upgrade paketa – možete li mi upgradati paket?

Slično je i kada u Konzumu kupite kavu, a onda sutradan ujutro shvatite da je od danas kava na akciji i dobijete tri za cijenu jedne, a teta u dućanu Vam baš neće zamijeniti jučer kupljenu kavu za tri nove, danas kupljene. No ipak postoji način. Zatražite nas obnovu na još jednu godinu dana i imat će te novi paket odmah, za cijeli zakupljeni period hosting paketa.

Za sva ostala pitanja i zahtjeve, kao uvijek slobodno kontaktirajte naš support .

Povezani članci

  1. Moram priznati da me ova vijest ugodno iznenadila, jest da ste mogli barem malo povećati postojećim korisnicima kako bi bili još zadovoljniji, pogotovo ako je netko zakupio na više godina jer što mu vrijedi novi paket ako je platio dvije godine unaprijed 😉
    Inače sve pet što se tiče hostinga, izuzetno kvalitetan hosting, brzi serveri, support odličan. Još da uvedete neki jeftiniji paket tipa 150kn/god za one koji ne trebaju puno prostora tipa blog ili osobna stranica. Recimo 50MB prostora jer postoji brdo hostinga koji za 100kn nude slično, no jedini je problem što su locirani u USA pa je održavanje/učitavanje izuzetno sporo :/ Eh.. nije moguće svakom udovoljit, znam… 🙂

  2. Sprint Classic (hosting) se povecao sa 250 na 1000 mb, dakle 400%
    Comfort Advanced (reseller) se povecao sa 10 na 15 gb, dakle (samo) 50%
    Time je hosterski (vas) gigabajt postao jeftiniji od resellerskog (naseg) te ste nam postali konkurencija.
    Slicno se desilo i kod proslog povecanja kapaciteta.
    Time ste efikasno ukinuli zaradu resellera. Znam da mozemo nuditi manje pakete, no bilo koji korisnik moze usporediti vas i nas paket i reci da ih deremo.

    1. Reselerski su povecani po sljedecem kljucu:

      Reselerski od 2 GB je postao 5 povecanje skoro 3 puta
      Reselerski od 5 GB je postao 15 povecanje 3 puta
      Reselerski od 10 GB je postao 30 povecanje 3 puta

      Uz to ste dobili pogodnost jeftinije registracije .hr i .com.hr domena, a nove pogodnosti za Vas reselere tek spremamo.

  3. Isprika, nisam dobro vidio povecanje.
    No ipak su “obicni” korisnici dobili 4x veci kapacitet, a mi resellerasi 3x.
    Slicno je bilo i kod proslog povecanja kapaciteta – obicni korisnici su dobili vise.
    Nadam se samo da ce vam support ostati na (odlicnoj) razini, jer vas to drzi iznad konkurencije, koja je vecinom povoljnija cijenom.

Odgovori