Namjenski hosting: Zašto je unosan za malu tvrtku?

Namjenski hosting ima pogodnosti koje se ne mogu zanemariti i privlače korisnike da koriste usluge iako ima reputaciju da cijena nije baš niska. Ako razmišljate o dugoročnom online poslovanju s njegovom održivošću i ekspanzijom, onda je bolje odabrati namjenski hosting jer to nudi velike pogodnosti i usluge kako bi ispunili sve svoje potrebe.

 

Zašto bi mala tvrtka trebala unajmiti namjenski poslužitelj?

Hostanje web stranice na jednom dediciranom poslužitelju moguće je uz pomoć namjenskog hostinga. Davatelj usluge održava sav hardver koji se koristi na poslužitelju i iznajmljuje taj hardware kupcu. Ponuđeni paketi mogu uključivati ​​i određeni softver, a kupac može instalirati aplikacije prema poslovnim potrebama. To znači da u određenim slučajevima možete čak i instalirati svoja vlastita sigurnosna rješenja i vatrozide.

Suština je u tome što s namjenskim hostingom upravljanje većim prometom na web stranici postaje jednostavno jer je poslužitelj u potpunosti posvećen samo jednoj web stranici.

Zašto male tvrtke preferiraju namjenski hosting u odnosu na Cloud rješenje?

Cloud hosting pruža ogroman niz mogućnosti. Ipak, svega nekoliko malih poduzeća može iskoristiti njegovu ponudu. To je zbog činjenice da je opcija hostinga u oblaku povezana s nefleksibilnim operativnim mogućnostima, neiskusnim osobljem unutar tvrtke i skupim paketima (što se tiče proračuna malog i srednjeg poduzetništva). Kako bi zadovoljili osnovne poslovne potrebe, namjenski poslužitelji uglavnom pružaju bolja hosting rješenja za takve poslovne kuće.

cloud computing

Pogledajmo niz razloga zbog kojih namjenski hosting može biti isplativ i profitabilan za male tvrtke

  • Namjenski hosting pruža autonomiju koju je teško dobiti od bilo koje druge usluge hostinga.

  • Ponuđeni paketi su uglavnom vrlo fleksibilni jer se može koristiti poslužitelj po mjeri točno prema poslovnim potrebama. Dolazi s raspodijeljenom propusnošću, gotovo neograničenom memorijom i puno prostora na tvrdom disku.

  • Ova vrsta hostinga omogućuje razvoj i korištenje složenijih aplikacija, uključujući vrhunska rješenja e-pošte i streaming medija.

  • Namjenski poslužitelji omogućuju neograničenu kontrolu jer se resursi ne dijele s drugim stranicama. Ne zaboravite da klijent dobiva povećanu kontrolu nad poslužiteljem. Root pristup također se može iskoristiti za razliku od drugih vrsta usluga hostinga.

  • Pored osnovne ponude u paketu namjenski hosting često dopušta korisniku da prilagodi paket s dodatnim skriptama i software-ima, alatima za praćenje neželjene pošte, kontrolnim pločama po mjeri i dodatnim rješenjima za e-trgovinu.

  • Uz manju dodatnu naknadu namjenski poslužitelj može postati upravljani server što je velika pomoć kod aspekta tehničkog znanja potrebnog za upravljanje namjenskog hostinga. Općenito se ta usluga uzima kao dio poslužiteljskog plana/paketa i također uključuje osiguran broj usluga. No ove usluge također se mogu kupiti a la carte svaki put kada je potrebna tehnička pomoć. S time možete dosta uštedjeti jer ne morate u svojim redovima imati stručnjaka za upravljanje serverom.

  • Namjenski hosting omogućuje malom poduzeću da raste vrlo brzim tempom. Iako vezane uz određenu cijenu, isporučene usluge opravdavaju trošak.

Namjenski hosting oslobađa male tvrtke od toga da moraju brinuti o zastojima, problemima s propusnošću i drugim povezanim problemima. Web stranica funkcionira robusno jer namjenska rješenja mogu pokretati stranicu godinama. Takvi poslužitelji također omogućuju rast i mogu se rekonfigurirati prema potrebi.

Povezani članci

Odgovori