Šest razloga za razmatranje LiteSpeed servera kao alternativu ​​za web-poslužitelje

Svi znamo da je dobar hosting broj jedan kada je potrebno osigurati pouzdanost web-stranice. Osim pouzdanosti, potrebno je osigurati brzinu, a tada će se u igru ​​uvesti i kvaliteta i brzina vašeg web-poslužitelja.
Dugo je to mjesto bilo rezervirano za dva najpopularnija web-poslužitelja: Apache i Nginx, koji zajedno pokreću preko 50% Interneta.

Potom se negdje 2003. godine na sceni pojavio LiteSpeed web-server ​​i nije odmah postao popularan, ali s vremenom je postao dostojna zamjena za sve što Apache i Nginx mogu ponuditi. Danas ima nešto više od 6% prostora weba i zauzima peto mjesto među najpopularnijim web-poslužiteljima.
LiteSpeed ​​web-server (LSWS) je web-poslužitelj visokih performansi i male potrošnje memorije. Kao web-poslužitelj dizajniran je kako bi bio skalabilan i kao takav se temelji na dobroj praksi koristeći prednosti Apache i NGINX poslužitelja.

Kompatibilan je s najčešće korištenim funkcijama Apachea, uključujući mod_rewrite, .htaccess i mod_security. Može izravno učitati konfiguracijske Apache datoteke i u tom smislu može biti zamjena za Apache, a također se u potpunosti integrira s popularnim upravljačkim pločama poput cPanela, DirectAdmina i Pleska. Svi navedeni paneli podržavaju Litespeed putem dodatka koji se može upotrebljavati za lakše upravljanje LiteSpeed ​​web-serverom kroz intuitivno grafičko sučelje.Uz to, nudi i optimizaciju za najpopularnije platforme za web i e-trgovine poput WordPressa, Magenta, Drupala, Joomle itd. Dakle, pred vama je višenamjensko i sveobuhvatno rješenje za vaše poslovanje.Litespeed je vrlo brz web-poslužitelj. Brzina varira od nekoliko puta do čak deset puta bržeg serviranja sadržaja od Apachea, slično kao na NGINX poslužitelju.LiteSpeed ​​ima brojne prednosti, a evo naših 6 razloga zbog kojih biste trebali razmotriti korištenje LiteSpeed ​​web-poslužitelja:

  • Kompatibilan je s Apache web-serverom

Ako već koristite Apache web-server i želite ga ubrzati ili optimizirati, to neće biti problem LiteSpeedom.
Drugim riječima, 100% je kompatibilan s Apacheom.
To znači da će sve što sada radi pod Apacheom raditi i pod LiteSpeedom. 

Prijelaz je jednostavan i lagan. Vaš kôd u .htaccess datoteci i dalje će raditi kao i pod Apacheom. Vaša datoteka httpd.conf nastavit će raditi na isti način kao i prije. Ako koristite cPanel, postoji besplatni dodatak koji možete koristiti za administraciju LiteSpeeda kroz grafičko sučelje. Ovo je također važno zbog korisnika koji su naviknuti koristiti grafičko sučelje za upravljanje svojim hosting računima. To znači da vaši kupci čak ni nakon prelaska na LiteSpeed neće imati problema s prilagodbom na novo sučelje.

  • Poboljšane performanse web-stranica

LiteSpeed ​​se posebno dobro snalazi pri posluživanju web lokacija s velikim prometom na kojima je ta razlika najočitija. Korištenje hardverskih resursa, tj. RAM memorije i poslužitelja procesora vrlo je vidljivo.
Litespeed servira statički sadržaj prilično brzo, što osobito vrijedi za velike i glomazne web lokacije s puno medijskog sadržaja i nema problema s e-trgovinama poput Magenta.
U nekim slučajevima ta razlika može biti odmah vidljiva, što u konačnici znači i bolje korisničko iskustvo za vaše kupce.

  • Povećana sigurnost

S obzirom na to da je LiteSpeed ​​100% kompatibilan s Apacheom (tzv. drop-in zamjenom), možete koristiti isti mod_security modul koji već koristite za blokiranje većine poznatih napada na webu. Ista mod_security pravila koja koristite za Apache radit će i za LiteSpeed. Nije potrebno posebno ili dodatno podešavanje. Osim toga, LiteSpeed ​​ima svoje sigurnosne značajke koje će biti vrlo korisne u slučaju da web bude žrtva DoS ili DDoS napada. S obzirom na to da su napadi poput ovih prilično popularni ovih dana i da se događaju vrlo često, ovo je definitivno plus za LiteSpeed. Dakle, u jednom paketu unutar postojeće konfiguracije također dobijate bolju sigurnost.

  • Manje resursa = niži troškovi

Osim što donosi prednosti kao što su dodatna sigurnost i brzina, LiteSpeed ​​web-server također može smanjiti troškove za resurse koje koristite. Kao što je već spomenuto, cPanel podržava LiteSpeed, tako da nije potrebno mijenjati grafičko okruženje za vaše korisnike, ako hostirate klijentska mjesta. Također, LiteSpeed ​​će s naprednijom upotrebom resursa održati angažman i opterećenje vašeg VPS poslužitelja na optimalno niskoj razini.

  • Grafičko sučelje

Pored standardne konfiguracije s Litespeed konzole, ona također ima web grafičko okruženje kroz koje možete promijeniti konfiguraciju poslužitelja, pogledati grafikon usluge web prometa, postaviti virtualni domaćin, sastaviti PHP verziju ili pregledati zapisnike. Za operacije poslužitelja nije potrebna dodatna ploča, već je okruženje koje možete koristiti za konfiguriranje

  • Bolji poslovni rezultati

Neuspjesi web-poslužitelja i nestabilno i sporo djelovanje web-stranice negativno utječu na vaše poslovanje i na kraju na vašu zaradu. Ako, na primjer, imate web mjesto za e-trgovinu, izuzetno je važno da ona funkcionira besprijekorno i da može prihvatiti veliki broj posjetitelja i zahtjeva za obavljanje transakcija. Ako na takvoj web-stranici postoji problem, to će značiti izgubljene klijente i propuštenu priliku da zarade za vas. LiteSpeed ​​će povećati performanse i efikasnost vaše web-stranice tako da će moći servisirati velik broj korisnika i podržati zahtjeve za transakcije. To se posebno vidi u situacijama kada imate nagli skok posjetitelja, na primjer zbog promocije proizvoda ili oglašavanja. Uvijek pazite da imate dovoljno resursa za takve skokove iako vam se čini da bespotrebno plaćate sredstva koja ne koristite.

Sve u svemu, ovo je sjajna zamjena za Apache web-poslužitelj kojem možete lako povjeriti rad svog web-poslužitelja i tako jednostavno poboljšati svoje poslovanje.

Ako želite provjeriti pogodnosti koje nudi Litespeed na sljedećem linku možete napraviti narudžbu – Plus Hosting – Litespeed

Povezani članci

Odgovori