Prebacite se na online poslovne sastanke

U vrijeme kada je gotovo cijelo poslovanje prebačeno online, donosimo vam preporuku za aplikaciju koju možete koristiti za poslovne (ali i privatne) sastanke.

Predstavljamo vam ZOOM!

Zoom ima 3 opcije – Free, Pro i Business. Free opcija je dovoljno dobra ako ne održavate duge sastanke, jer je sesija ograničena na 40 minuta. Nakon 40 minuta poziva sastanak se prekida i svom sugovorniku morate poslati novi link pomoću kojeg će pristupiti novom sastanku.

U pro verziji broj sudionika je neograničen, a mogu se kreirati i odvojene grupe sudionika u sastanku, što je posebno korisno kod online predavanja i potrebe za grupnim radom.

Kako bi kreirali svoj Zoom ID, potrebno je prvo kreirati korisnički račun na: https://zoom.us/signup

Za login možete koristiti svoju postojeću email adresu, Google ili Facebook račun. Nakon što ste kreirali račun možete krenuti sa sastancima. Ako želite biti domaćin (engl.host) sastanka potrebno je odabrati opciju Host a meeting u gornjem desnom kutu. Kada se otvori prozor za sastanak, potrebno je kliknuti na “invite”, zatim na “copy invitation” koji ćete poslati sudionicima sastanka.

Invite je najbolje poslati privatnim kanalima ili putem email-a, jer ukoliko link zalijepite na Facebook ili u neku grupu, link postaje javan, odnosno, sastanku može pristupiti tko god dođe do linka.

U samom sastanku imate mnoštvo opcija kao što su: podjela ekrana (engl. Share screen), mijenjanje pozadine pa si tako možete iza sebe dodati tropsku plažu, a moguće je i dodavanje reakcija tokom sastanka – palac gore i pljesak.

 

U svakom trenutku pritiskom na tipku mikrofon i kamera možete ugasiti zvuk ili kameru. Preporuka je da kada netko priča tokom sastanka, ostali sudionici uključe opciju mute.

Grid2 je označio Zoom kao jedan od najboljih alata za video konferencije u svijetu. Kao najbolje ocijenjeni alat i još k tome s besplatnom osnovnom verzijom naša je preporuka.

 

Zoom
Više informacija na https://research.g2.com/insights/zoom-announces-ipo

Izvor: https://research.g2.com/insights/zoom-announces-ipo

 

 

Povezani članci

Odgovori