Psssst! Nemojte nikome reći…

…ali postali smo prvi akreditirani registrar .eu domena u Hrvatskoj!
Nakon CARNetove akreditacije za registraciju .hr domena, sada prvi u Hrvatskoj nudimo registraciju .eu domena kao ovlašteni registrar EURid-a.

Što to znači za Vas?

Republika Hrvatska pristupila je Europskoj Uniji 01.07.2013. godine kao punopravna članica. Znamo da Europa kao zajednica ima svoju vršnu domenu .eu , isto kao što Republika Hrvatska ima svoju vršnu domenu .hr

Za razliku od .hr domena kojih je registrirano manje od 80.000 i koje se koriste pretežno u domaćim okvirima, .eu domene su puno šire zastupljene (što je i logično) i ima ih preko 3,5 milijuna registriranih u ovom trenutku. .Eu domena ne zamjenjuje nacionalne domene drugih članica Europske Unije, no čini jedinstvenu domenu kojom se želi unificirati Europska Unija u smislu domenskog prostora. I neke druge regije i zajednice žele napraviti isto pa tako postoji domena .asia, razmatra se uvođenje domene .africa, i sl.

Sukladno tome, i mi smo prepoznali potrebu da se .eu domena približi hrvatskim subjektima. Stoga smo se odlučili akreditirati pri EURid-u, EUropskom Registru Internet Domena, te tako postati prvi domaći akreditirani registrar. To ukratko znači da mi više ne zakupljujemo .eu domene preko drugih registrara i preprodajemo ih, nego smo direktni partner-registrar europskog registra .eu domena. To nam omogućuje veću fleksibilnost u radu, kao i niže cijene registracije .eu domena.

Do sada je cijena registracije .eu domena preko nas iznosila 99 kuna+PDV godišnje, no od 11/02 cijena je snižena na 56 kuna + PDV godišnje, što je pojeftinjenje od 43%! Uz to, potrudit ćemo se omogućiti Vam česte akcije .eu domena tako da će cijena registracije za prvu godinu dobrim dijelom godine biti ispod 20 kuna!

A sada krenite po svoju .eu domenu. Prvi korak se nalazi ovdje: https://www.plus.hr/narudzba/

Povezani članci

Odgovori