Prednosti hostanja u lokalnom datacentru

S obzirom na brzorastuće tržište u kojem se nalazimo danas, potrebno je konstantno biti u dodiru s najnovijim trendovima. Bez obzira na industriju u kojoj se nalazite, dobra vidljivost na mreži u obliku web stranice ili online trgovine iznimno je bitna za svaki biznis. Iskustvo korisnika na vašoj stranici ili online trgovini može značajno utjecati na vaše poslovanje, što znači da želite vašim korisnicima pružiti najbolje moguće online iskustvo.

Dobra hosting usluga je srž vaše online prisutnosti. Korištenje globalnih brendova može predstavljati problem ako se vaša publika uglavnom sastoji od lokalnih posjetitelja. Upravo zbog toga nastojimo pružiti našim klijentima najbolje moguće rješenje i pohranjivati njihove podatke na lokalni datacentar.

Zašto lokalni datacentar?

Odgovor na ovo pitanje je vrlo jednostavan. Podaci na stranicama se spremaju na server koji se nalazi u određenom datacentru. Svaka interakcija između korisnika i web stranice zahtjeva interakciju između severa i web stranice. Udaljenost između korisnika i datacentra (tj. Lokacije na kojoj se server nalazi) direktno utječe na brzinu odziva i razmjenu informacija.

Ako se vaši korisnici većinom nalaze u Hrvatskoj, a vaš je server lociran u Nizozemskoj, vrijeme odziva je puno veće. Usporena navigacija, vrijeme potrebno za odgovor na zahtjev i latencija općenito će uzrokovati nezadovoljstvo kod vaših korisnika. Kako bi to spriječili, naše servere smo smjestili u Hrvatski datacentar kako bi našim korisnicima ponudili najbržu moguću uslugu uz vrlo pristupačne cijene.

Tehnička podrška i održavanje

Bez obzira na kvalitetu usluge, uvijek postoji šansa stvari neće ići “glatko” u svakom trenutku, ili ćete naići na problem prilikom podešavanja nečega s vaše strane. U oba slučaja, potrebna vam je brza reakcija podrške od strane vašeg hosting providera.

Kada se vaša usluga nalazi u drugoj vremenskoj zoni, podrška se također nalazi u drugoj vremenskoj zoni, što znači da na vaš upit morate čekati duže, i samim time vaš problem neće biti riješen odmah. Ponekad nemate 48 sati za rješavanje problema, što je još jedna prednost lokalnog datacentra – tehničari su vam dostupni odmah i vaš problem možete objasniti na vašem jeziku, umjesto standardne podrške na engleskom.

Osim navedenog, održavanje servera (primjerice automatsko kreiranje sigurnosnih kopija te ostale vrste radova) se odrađuju generalno tijekom noći. Ako se vaš server nalazi u drugoj vremenskoj zoni, lako može doći do situacije gdje se radovi odrađuju tijekom perioda najveće posjećenosti vaših stranica. Navedeno rezultira sporim radom vaše web stranice ili čak potpunog prekida u radu. U oba slučaja gubite povjerenje vaših postojećih i novih, potencijalnih korisnika.

SEO i cijene

Lokalni hosting provideri pomažu i kod SEO-a samom svojom lokacijom. Google i drugi pretraživači analiziraju podatke koji stižu s web stranica putem IP adrese. Kada netko napravi upit putem nekog od pretraživača, veća je vjerojatnost da će se vaša stranica pojaviti na boljoj poziciji čisto zato što se vaša IP adresa kao i adresa vašeg korisnika nalaze na istoj lokaciji.

Kada govorimo o cijenama, lokalni servisi su bolja opcija iz više razloga. Prvo, naplata se vrši u lokalnim valutama, što znali da promjene u financijskom svijetu ne utječu na finalnu cijenu usluge. Recimo da plaćate mjesečno u dolarima s godišnjim ugovorom, i tijekom godine cijena dolara poraste. Rastom dolara će i cijena hostinga također. Također, neki strani servisi zahtijevaju dodatne prilagodbe kod naplate, dok je plaćanje usluge lokalnim providerima jednostavna i bezbolno – kao kupovina u trgovini.

Sve u svemu, korištenje lokalnih providera ne samo da pomaže lokalnom gospodarstvu, već definitivno pomaže i vašem biznisu. Ponosni smo što koristimo najbrži i najsigurniji datacentar u zemlji, te pozivamo i vas da to provjerite. Naša podrška se sastoji se od stvarnih ljudi koji su uvijek dostupni za odgovoriti na vaše upite na vašem jeziku. Za više informacija, kliknite ovdje i pogledajte našu ponudu hosting usluga.

Povezani članci

Odgovori