Idi do glavnog sadržaja
+ 385 52 492 052 Email podrška info@plus.hr

Baza znanja

Mudri ljudi kažu „što više znanja – to više imanja“, zato nikad ne treba prestati učiti. Za sve što ste oduvijek željeli znati o hostingu, domenama i sličnim stvarima, a niste se usudili pitati, tu je naša baza znanja.

Pravila registracije domena

Pravila registracije domena (tko sve može registrirati određene domene) su navedena ispod:

Naplatne .hr domene

Naplatne .hr domene mogu registrirati sve pravne i fizičke osobe iz RH koje imaju OIB ili pravne osobe iz EU koje imaju VAT ID evidentiran u Vies sustavu.

Besplatne .hr domene

Besplatne .hr domene mogu registrirati pravne osobe (trgovačka društva i ostale pravne osobe) i fizičke osobe koje obavljaju samostalnu djelatnost (obrtnici, umjetnici, odvjetnici itd) iz RH i svaki korisnik ima pravo na jednu besplatnu domenu koja je jednakog naziva kao i naziv pravne osobe.

.com, .net, .org, .info, .biz, .mobi, .com.hr domene

Ukoliko je domena slobodna može je registrirati tko želi. Jedini uvjet za registraciju domene jest plaćanje. Također je bitno da domena nije već poznati brend (npr. Nutella, Lego, Facebook, itd.).

.si, .me, .rs, .at i ostale domene

Kao i com/net domene, i za registraciju ovih domena nema posebnih uvjeta, te ih može registrirati svaka fizička ili pravna osoba.

.eu domene

Za registraciju .eu domena postoji uvjet rezidentnosti tj. sjedišta/prebivališta u EU. Stoga .eu domene mogu registrirati državljani Republike Hrvatske bez ikakvih dodatnih uvjeta.

Ako Vas zanima da li možemo za Vas registrirati neku od ovdje-nenavedenih domena, slobodno nam se obratite.

Pretraživanje po temi

I dalje vam je potrebna pomoć?
Mi smo tu za vas!

Live chat podrška