Idi do glavnog sadržaja
+ 385 52 492 052 Email podrška info@plus.hr

Baza znanja

Mudri ljudi kažu „što više znanja – to više imanja“, zato nikad ne treba prestati učiti. Za sve što ste oduvijek željeli znati o hostingu, domenama i sličnim stvarima, a niste se usudili pitati, tu je naša baza znanja.

Koliko traje registracija domene

Kako bi mogli saznati koliko traje registracija domene potrebno je znati koju točno domenu želite registrirati, s obzirom na to da se proces razlikuje ovisno o vrsti domene:

Naplatnu .hr domenu registriramo odmah nakon zaprimljene uplate po ponudi, a ako je domena ispravno podešena na pripadajućim NS-ovima, proradit će kroz nekoliko sati.N

Besplatnu .hr domenu registrira sam korisnik ili mi u njegovo ime, a registracija se obavlja na Carnetu. Ako naziv domene odgovara pravilniku, domena je odmah vidljiva u Carnetovom registru domena.

.com, .org, .net, .biz, .info, .mobi
Nova domena se registrira odmah po primitku (odnosno uplati) vašeg zahtjeva, ali iz razloga što DNS cache-u treba neko vrijeme da se propagira i osvježi sadržaj za vašu domenu, novoregistrirana domena će "proraditi" u potpunosti tek za nekoliko sati od registracije. Isto se događa prilikom promjene nameservera (hosting providera). Zbog toga, prilikom prijelaza na novi hosting, najprije napravite DNS promjene za svoju domenu, a stari hosting otkažite 2 dana nakon toga. Registracija svake od navedenih domena traje 365 dana, a može se registrirati do maksimalno 10 godina unaprijed.

.eu
Registracija .eu domena se znatno razlikuje od ostalih domena po tome što za .eu domene ne postoji renewal grace period (period čekanja na produženje) kao što je to primjerice 30-ak dana kod com/net domena. Kod .eu domen, ukoliko se ista ne produži prije isteka, nakon isteka odmah ide u "karantenu" odnosno "redemption period".

Pretraživanje po temi

I dalje vam je potrebna pomoć?
Mi smo tu za vas!

Live chat podrška