Idi do glavnog sadržaja
+ 385 52 492 052 Email podrška info@plus.hr

CDN – Content Delivery Network

CDN je mreža servera postavljenih na raznim lokacijama po svijetu. Serveri čuvaju kopiju Vašeg sadržaja, a svaki od njih, postavljen što bliže Vašim posjetiocima osigurava maksimalnu brzinu dohvata fileova. Za svaki web postavlja se lokacija, odnosno CDN Resurs kojem se definira web i CDN URL sa kojeg ce se učitavati Vaš statični sadržaj (npr. slike, javascript, css-ovi, video). Nakon što korisnik pristupi Vašem webu, sa weba će se poslužiti samo dinamički sadržaj, a svi "teški" elementi će se učitati sa čvora najbližeg posjetiocu, ubrzavajući učitavanje za nekoliko redova veličine.

 

CDN
PlusCDN sastoji se od mreže globalnih Anycast DNS servera, hostanih u 14 datacentara i 133 access pointova, što je daleko više od bilo kojeg drugog CDN-a uz znatno nižu cijenu.
PlusCDN je kompatibilan sa svim poznatijim CMS sustavima, uključujući Wordpress, Joomlu, Drupal, Magneto i mnoge druge, što znači da će i Vaš CMS raditi munjevito brzo.
PlusCDN API omogućava Vam da odrađujete razne komande ili zadatke, kao što je kreiranje ili editiranje CDN resursa, pražnjenje CDN cachea, prefetch objekata, te praćenje statistike potrošnje.
Po istraživanjima, 75% korisnika zatvoriti će stranicu i odustati ukoliko se ona ne učita unutar barem 5-6 sekundi. CDN znatno smanjuje vrijeme učitavanja jer je optimiziran za statički sadržaj i učitava se sa čvorišta najbližeg posjetitelju. Praktično, web koji se sada učitava po 7 i više sekundi, sada će se učitavati ispod dvije.

Koji su troškovi?

Nema troškova otvaranja korisničkog računa, nema mjesečne članarine, dovoljno je da nam pošaljete upit i mi ćemo Vam poslati ponudu za CDN bandwidth.

1TB CDN bandwidth-a je 437,50 kn. Nakon što ste iskoristili Vaš CDN bandwidth, poslat ćemo Vam ponudu za produženje usluge, te po ponudi možete izvršiti uplatu i nastaviti sa korištenjem CDN usluge.

Troškovi CDNa

Trebate pomoć pri kupnji?
Kontaktirajte nas!

Naši klijenti o nama

Vaši klijenti su zahtjevni? Trebate vlastiti server?