Idi do glavnog sadržaja
+ 385 52 492 052 Email podrška info@plus.hr

CDN – Content Delivery Network

CDN je mreža servera postavljenih na raznim lokacijama po svijetu. Serveri čuvaju kopiju Vašeg sadržaja, a svaki od njih, postavljen što bliže Vašim posjetiocima osigurava maksimalnu brzinu dohvata fileova. Za svaki web postavlja se lokacija, odnosno CDN Resurs kojem se definira web i CDN URL sa kojeg ce se učitavati Vaš statični sadržaj (npr. slike, javascript, css-ovi, video). Nakon što korisnik pristupi Vašem webu, sa weba će se poslužiti samo dinamički sadržaj, a svi "teški" elementi će se učitati sa čvora najbližeg posjetiocu, ubrzavajući učitavanje za nekoliko redova veličine.

 

CDN
PlusCDN sastoji se od mreže globalnih Anycast DNS servera, hostanih u 14 datacentara i 133 access pointa, što je daleko više od bilo kojeg drugog CDN-a uza znatno nižu cijenu.
PlusCDN je kompatibilan sa svim poznatijim CMS sustavima, uključujući Wordpress, Joomlu, Drupal, Magneto i mnoge druge. Drugim riječima, vaš CMS će raditi munjevito brzo.
PlusCDN API omogućuje vam odrađivati razne komande ili zadatke kao što je kreiranje ili editiranje CDN resursa, pražnjenje CDN cachea, prefetch objekata te praćenje statistike potrošnje.
CDN smanjuje vrijeme učitavanja na četvrtinu jer je optimiziran za statički sadržaj i učitava se s čvorišta najbližeg posjetitelju.

Prednosti CDN-a

Jeste li znali da po istraživanjima 75% korisnika zatvara internetsku stranicu koja se ne učita unutar 5 do 6 sekundi? Ako vam je za procjenu brzine otvaranja vaše internetske stranice trebala štoperica, savjetujemo da razmislite o našem CDN-u.

CDN je mreža servera koji korisnicima isporučuju internetske stranice i druge internetske sadržaje na temelju geografskih lokacija korisnika, podrijetla stranice i sadržaja isporuke. CDN serveri postavljeni su na raznim lokacijama po svijetu i čuvaju kopiju vašeg sadržaja kako bi posjetiteljima kojima su najbliži osigurali maksimalnu brzinu dohvata fileova.

Za svaki web postavlja se lokacija, odnosno CDN Resurs kojem se definira web i CDN URL s kojeg će se učitavati vaš statični sadržaj (npr. slike, javascript, css-ovi, video). Nakon što korisnik pristupi vašoj stranici s weba će se poslužiti samo dinamički sadržaj, a sve „teške“ elemente isporučit će čvor najbliži posjetitelju što će višekratno ubrzati učitavanje. Jednostavnije rečeno, ako se vaša internetska stranica dosad učitavala 7 sekundi, s CDN-om će se to vrijeme skratiti na 2 sekunde.

Naručite bez obveze

Nema troškova otvaranja korisničkog računa, nema mjesečne članarine. Dovoljno je da nam pošaljete upit i mi ćemo vam poslati ponudu za CDN bandwidth.

Cijena 1TB CDN bandwidtha je 437,50 kn. Nakon što to iskoristite, dobit ćete ponudu za produženje usluge po kojoj možete izvršiti uplatu ako želite nastaviti s korištenjem.

Troškovi CDNa

Trebate pomoć pri kupnji?
Kontaktirajte nas!

Naši klijenti o nama

Vaši klijenti su zahtjevni? Trebate vlastiti server?