Novosti u Magento 2.4.2

Magento je stvoren za jednostavnost poslovanja i prodaje preko interneta. Ako ste već korisnik Magento CMS-a onda znate jako dobro što je to, no ako do sada još niste to koristili onda je vrijeme da se upoznate s Magentom i da razmislite koliko ozbiljno želite poslovati na internetu.

Važno je napomenuti da Magento svojim intuitivnim, ali ipak složenim sučeljem pomaže u stvaranju web trgovina koje je lako optimizirati za pretraživače. Njegova arhitektura je takva da su stranice u potpunosti prihvatljive pretraživačima. Vrlo sofisticirani administrativni sustav pruža dobro sučelje za korisnike s brojnim mogućnostima, a jedan od korisnijih je integracija shopping portala s društvenim mrežama.

Ova vrlo uzbudljiva i poznata eCommerce platforma sa svojim novim releasom 2.4.2 od veljače 2021. donosi mnoštvo poboljšanja performansi i sigurnosti te značajna poboljšanja same platforme. Sigurnosna poboljšanja uključuju proširenje podrške za SameSite atribute za sve kolačiće. Dodatno sada imate podršku za Elasticsearch 7.9.x i Redis 6.x. Sve prethodne poteškoće otkrivene u Magento 2.4.1 su ovime riješene.

Elasticsearch 7.9.x osigurava visokokvalitetne rezultate pretraživanja. Elasticsearch jednostavno je postaviti, prilagoditi i upravljati. Ova nova značajka pretraživanja podržava 33 različita jezika. Omogućuje vam definiranje i postavljanje vlastitih zaustavnih riječi i sinonima kako biste korisnicima pružili bolje rezultate pretraživanja.

U kombinaciji sa Zend Frameworkom, Magento podržava mnogo vrsta cache backendova, no u posljednje vrijeme se sve više okreće Redisu-u. Redis funkcionira indeksiranjem tagova u datotekama tako da operacije s tagovima ne zahtijevaju potpuno skeniranje svake predmemorijske datoteke. Zbog toga je i implementirana podrška za Redis 6.x.

Core kod je popravljen u preko 280 instanci i dodano je 35 sigurnosnih poboljšanja. Infrastrukturne promjene u ovom izdanju sadrže poboljšanja kvalitete Frameworka i drugih funkcionalnih područja poput: Korisničkog računa, Kataloga, CMS-a, OMS-a, Import/Export, Promocije i ciljanja, te Košarice i Naplate. Ovo izdanje uključuje poboljšanja koda koja poboljšavaju izvedbu API-ja i administratorsko vrijeme odziva za implementacije s velikim katalozima. Višestruka poboljšanja skalabilnosti omogućuju Magentu 2.4.2 da nativno podržava složene kataloge i do 20 puta veće nego u prethodnim izdanjima.

Web trgovci koji su do sada koristili Magento s podijeljenom bazom podataka morati će sve vratiti u jednu bazu ili koristiti neki drugi pristup jer je podrška za podijeljenu bazu u ovoj verziji deprecirana.

Spomenuta infrastrukturna poboljšanja i skalabilnost dobro je kombinirati s odgovarajućim hosting paketom poput Get ready, Think Smart ili Dream Big. Odluka koji hosting odabrati u kombinaciji s Magento platformom može biti ključan faktor u vašem budućem poslovanju na internetu.

Neke činjenice su jako bitne kada birate hosting. Performanse i brzina teme su koje u hostingu za Magento ne treba olako shvaćati, a previd nad utjecajem ovih  čimbenika možda je najčešća pogreška koju tvrtke čine prilikom odabira hosting plana. Plus Speed hosting također može biti dobar izbor.

Budući da trendovi u e-trgovini evoluiraju i mijenjaju se, Magento u kombinaciji s adekvatnim hostingom osigurava da dobivate dovoljno značajki koje pomažu rastu Vašeg poslovanja.

Povezani članci

Odgovori