Prednost Windows shared hostinga

 

Windows shared hosting je jedna od opcija web hostinga s mnogim pogodnostima koje bi vam mogle odgovarati. Ispod smo naveli neke od prednosti Windows hostinga, no svakako nas možete i kontaktirati ako niste sigurni je li za vas Windows ili Linux hosting.

Generalno je mišljenje da je podešavanje Windows shared hostinga jednostavnije od Linuxa. Veliki broj korisnika već koristi Windows OS te imaju poteškoća s radom na Linux platformi. Windows je odličan pogotovo za početnike koji neće trebati učiti rad u potpuno novom sustavu kako bi mogli održavati svoju web stranicu.

Još jedna pogodnost Windows hostinga jest podrška za ASP ili ASP.net. Mnogi programeri se još uvijek oslanjanju na klasični ASP koji radi isključivo u Windows okruženju. Osim toga, dodatni jezici korišteni za skriptiranje, kao npr. Ruby ili PHP isto tako bez problema rade i na Windows paketima.

Ispod smo naveli 6 primarnih prednosti odabira Windows hostinga:

  • .NET struktura
  • Jednostavnost korištenja
  • Prilagodljivost
  • .ASP stranice koje su bazirane na dinamičkim data bazama
  • Kompatibilnost s Access-om
  • Ažuriranja

.NET

Windows hosting je jedina opcija koja podržava Visual Basic i .NET programiranje. Ukoliko je .NET potreban, hostanje na Windows platformi je jedini način na koji to možete postići. Isto tako, ako je potrebno razviti aplikacije gdje se koristi Visual Interdev, tada je Windows hosting najbolja (i jedina) opcija.

Jednostavnost korištenja

Onima koji su već upoznati s Windows operativnim sustavom lakše će koristiti server temeljen na Windowsima. Ovo je veliki magnet za početnike s obzirom na to da neće morati učiti veliki broj informacija kako bi samo pokrenuli i održavali svoju stranicu.

Prilagodljivost

Uzevši u obzir da se stranice vremenom povećavaju i rastu, potrebno je da postanu prilagodljivije. Navedeno podrazumijeva potrebu za prilagodbom novim i različitim platformama. Windows hosting je bez problema kompatibilan s programskim featureima kao što su PHP i MySQL. Moguće je da neki drugi hosting software neće raditi dobro s Visual Basics jezikom za programiranje te .NET frameworkom.

.ASP

Windows hosting je potpuno kompatibilan s popularnim naprednim skriptiranjima kao što je .ASP. Jedan od najpopularnijih programa za dizajn web stranica je Microsoft Front Page. S obzirom na to da Microsoft proizvodi i Windows i Front Page, Windows hosting paket će osigurati kompatibilnost s proširenjima za Front page te drugim srodnim featureima.

Kompatibilnost s Microsoft Access sustavom

Onim web stranicama za koje planirate koristiti Microsoft Access , Windows server hosting bit će jednostavan za korištenje. U Accessu su dostupne mnoge opcije koje će olakšati integraciju te mnogi odabiru Windows shared hosting baš zbog ove značajke.

Ažuriranja

Microsoft redovito ažurira svoje operativne sustave i druge softverske programe. To znači da će vaše aplikacije biti ažurirane s najnovijim sigurnosnim zakrpama umjesto da ugrožavaju vaše poslovanje čekajući da open-source zajednice odgovore.

Najveća prednost Windows hosting servera je kompatibilnost s drugim tehnologijama. Na ovom području, Windows hosting pobjeđuje!

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *