Premium domene

Što su premium domene?

Vjerojatno ste mnogo puta do sada naišli na neku kratku, lako pamtljivu domenu koja vam je odmah ušla u uho. Baš takve domene su premium domene čija je cijena veća od standardne cijene registracije TLD-a.

Premium domene mogu biti komercijalne .com, .net, .org, .biz i .info ili neki od novih TLD-ova kao što su .shop, .online itd.

Par primjera premium domena:

  • online.guru
  • online.shop
  • brand.law
  • shopping.discount

Zašto je cijena premium domena viša nego inače?

Je li neka domena premium domena određuje vrhovni registar za domene. Da budemo precizniji, premium domene su već zakupljene ili od strane registra ili korisnika, na njima nikada nije objavljen sadržaj, a zakupljene su samo u svrhu daljnje preprodaje.

Popularnost premium domena raste zadnjih nekoliko godina s obzirom na to da su gotovo svi kraći nazivi domena već zauzeti.

Cijena premium domena se kreće od nekoliko stotina do nekoliko tisuća dolara no takva cijena jamči da ćete na svoju web stranicu privući mnogo posjeta s obzirom na lako pamtljiv, catchy naziv, te samim time i bolju poziciju na Internet tražilicama. Svoj brand možete povezati direktno s nazivom domene pa ćete manje vremena trošiti na marketinške aktivnosti.

Ulaganje u kupovinu premium domene može predstavljati veći trošak vašem poslovanju, pogotovo ako ste tek krenuli sa online aktivnostima, no produženje nekih od premium domena se odvija po standardnoj cijeni (kao i za ostale tld-ove iste kategorije), tako da incijalna cijena u biti ispadne samo jednokratan trošak.

Gledajte na kupovinu takve domene kao ulaganje koje će vam se višestruko isplatiti na brzorastućem internetskom tržištu.

Zanima vas određena premium domena? Kontaktirajte nas kako bi vam mogli poslati ponudu ili dati više detalja po potrebi.

Povezani članci

Odgovori