Odaberite promjenu, zakupite novu TLD domenu!

Internet se svakodnevno strahovito razvija i širi, a vrijeme promjena i na području domena je stiglo, samo je pitanje da li smo spremni i koliko brzo ćemo im se prilagoditi.

Što su nove TLD domene?

To su domene s novim ekstenzijama kao što su .site, .shop, .email itd. koje su objavljene od strane ICANN-a (krovne organizacije za upravljanje domenama).

Od kada su prvi put lansirane do danas, već je predstavljeno preko 1000 novih tld-ova.
Od oko 330 milijuna registriranih domena na svijetu, 23 milijuna se odnosi na nove TLD-ove.

Top 10 novih TLD-ova slijede:

Zašto registrirati novu TLD domenu?

Prvo pitanje koje većina ljudi postavi je: “Zašto bih uopće registrirao novu TLD domenu?”

Neki korisnici odbijaju i razmisliti o novom TLD-u i biraju samo .com ekstenzije dok nisu svjesni činjenice da mnogi svjetski brendovi koriste druge generičke TLD-ove bez problema.

Danas je .com domena daleko najzastupljenija i većina “dobrih i zvučnih” imena je odavno zauzeta. Kako bi našli domenu koja je slobodna za registraciju, ponekad je potrebno u nazivu dodati crticu ili još jednu riječ, ali to onda nije domena koja odgovara vašim prvotnim željama.

Dolaskom novih TLD-ova, povećava se mogućnost za otvaranje željenih domenskih naziva, kreativnijih i onih koji će pogađati ciljna tržišta i odlično prezentirati Vašu prisutnost na tržištu.

Zašto ne odabrati naziv domene s nastavkom .web, .shop, .app i ostale te neki naziv koji pripada određenoj djelatnosti, npr. salon.tattoo ili vas predstavlja kao stručnjaka na nekom području, npr. ime-prezime.ninja ili .guru.

Sigurni smo da će trebati neko vrijeme da novi TLD-ovi postanu općeprihvaćeni od strane korisnika, ali kada do toga dođe, vi ćete već imati kreiran brend i poslovanje na jednoj od njih.

Preko Plus Hostinga možete registrirati većinu novih TLD-ova, a svaki tjedan se i dalje lansiraju novi.

Na našoj web stranici, provjerite dostupnost domene koja vas zanima ili nam pošaljite mail na domene@plus.hr kako bismo provjerili umjesto vas.

I na kraju svega ostaje pitanje jeste li već zakupili svoju novu gTLD domenu?

 

 

Povezani članci

Odgovori